Igår tog jag med mig Ben, mötte upp Siri och Jack och tog mig till Fotografiska för en mycket trevlig middag. Det var Rebecca (@stockholmfood) som tillsammans med Paul Svensson och Astma- och Allergiförbundet höll i en middag med temat ”Sveriges mest ätbara middag”. Paul hade fått i uppdrag att skapa en meny som de allra flesta människor kan äta, d.v.s. så allergivänliga som möjligt. Svårt va! Det är rätt många råvaror som försvinner om man ska ta hänsyn till de vanligaste allergierna folk har. Men wow vad gott det blev!
Ris är en typiskt bra grej att servera om man har allergiker vid bordet, det tål de flesta. Paul hade gjort riktigt goda, krispiga risbollar serverade i sotade salladsblad som man doppade i en broccoli- och kokossoppa. Mmmm!
Och det här, någon slags quinoarisotto med majs och zucchini (Ben var lite gnällig när just denna rätten presenterades så jag hörde inte riktigt) – så gott och fräscht!
Min redaktör Andreas från KIT var där, och så duktiga Rebecca som anordnade middagen. Hon jobbar precis som jag frilansande med mat-content, så vi ses rätt ofta på olika events och liknande.
Vi satte oss med killarna vid utgången så att vi kunde springa ut och amma/byta blöja/vagga till sömns när det behövdes. De var båda så duktiga. Jack är ju två månader äldre än Ben och det märks tydligt, han är mycket mer med och interagerar med folk på ett annat sätt. Han tyckte dock att Jack var ganska intressant att titta på ibland <3
Ibland fick han sitta i andras knä för att mamma skulle hinna äta. Här hos Gustav (Jävligt Gott) som hade så fin hand med bebisarna.
Kvällen avslutades med frysta vindruvor (älskar!) och vid niotiden rullade jag och Siri hem med två trötta bebisar i vagnarna. Bens första kvällsevent avklarat och det gick ju hur bra som helst! Tack Rebecca och gänget för en supermysig kväll.