foodstories.se
  • Hem
  • Kontakt
  • Recept
    • Allt Copycat-recept Fisk Grilled cheese Hamburgare Husmanskost Kyckling LCHF Pasta Sötsaker Tema: Kokboksinspiration Vegetariskt
      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Blogg

      Katsu sando – krispig, japansk macka

      maj 1, 2018

      Recept

      Tonkatsu – japansk schnitzel

      maj 1, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Fisk

      Febrig bebis och snabb tonfiskröra

      februari 15, 2018

      Grilled cheese

      Grilled cheese med avokado och jalapeño

      februari 27, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Husmanskost

      Laxpaj med potatistäcke

      januari 31, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      LCHF

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Pasta

      Salsiccia penne med mozzarella

      februari 17, 2018

      Sötsaker

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Sötsaker

      Frozen cashew cake

      februari 21, 2018

      Sötsaker

      Brownie på sötpotatis

      januari 1, 2018

      Tema: Kokboksinspiration

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Vegetariskt

      Chili cheese-blomkålsfritters

      februari 18, 2018

      Vegetariskt

      Kål- och fetaostbiffar med örtsås

      februari 8, 2018

  • Hem
  • Kontakt
  • Recept
    • Allt Copycat-recept Fisk Grilled cheese Hamburgare Husmanskost Kyckling LCHF Pasta Sötsaker Tema: Kokboksinspiration Vegetariskt
      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Blogg

      Katsu sando – krispig, japansk macka

      maj 1, 2018

      Recept

      Tonkatsu – japansk schnitzel

      maj 1, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Fisk

      Febrig bebis och snabb tonfiskröra

      februari 15, 2018

      Grilled cheese

      Grilled cheese med avokado och jalapeño

      februari 27, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Husmanskost

      Laxpaj med potatistäcke

      januari 31, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      LCHF

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Pasta

      Salsiccia penne med mozzarella

      februari 17, 2018

      Sötsaker

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Sötsaker

      Frozen cashew cake

      februari 21, 2018

      Sötsaker

      Brownie på sötpotatis

      januari 1, 2018

      Tema: Kokboksinspiration

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Vegetariskt

      Chili cheese-blomkålsfritters

      februari 18, 2018

      Vegetariskt

      Kål- och fetaostbiffar med örtsås

      februari 8, 2018

foodstories.se

ResaTokyo

Från Stockholm till Tokyo

april 3, 2018

Hej från TOKYO! Äntligen, äntligen, äntligen är vi här. Det har känts som en hel evighet sedan vi bokade (även om det egentligen bara var typ tre månader sen), så när vi nu har avverkat första dagen i den här staden känns det nästan lite overkligt. Ni som såg min Instastory igår har nog kunnat gissa att resan var lång. Från Arlanda till Frankfurt, vidare till Seoul och till sist Tokyo. Många timmar med en liten bebis, men resan gick förvånansvärt bra!

Den långa sträckan mellan Frankfurt och Seoul reste vi i första klass på Asiana Airlines, ett sydkoreanskt flygbolag. Alltså wow! Så himla fint! När vi klev på insåg vi dessutom att det bara var vi och en koreansk man i hela kabinen, så det var hur mycket plats som helst att bre ut sig på. Och skönt att veta ifall bebisen skulle få spel, att man inte stör så många!

Man fick välja mellan en koreansk eller en västerländsk meny.  Jag tog den västerländska och blev serverad en femrättersmeny med bland annat rätten ovan: lax med pilgrimsmussla och stekta grönsaker. Ett glas champagne tog jag också till, men det var det enda jag drack under resan. Tycker inte det är värt den oundvikliga huvudvärken, och dessutom hade vi ju Ben med oss.

Martin gjorde det mycket klokare valet att prova den koreanska menyn, den tar jag på vägen hem istället. Godaste bibimbapen jag ätit!

De koreanska flygvärdinnorna blev störtkära i Ben, de ville hela tiden hålla och gosa och säga hej. Eftersom det var så tomt bäddade de upp sängen bredvid våra, med extra kuddar i sidorna så att han inte skulle trilla ut. Jag sov där stor del av natten, men när vi vaknade för att äta frukost på morgonen lät jag honom ligga kvar så att vi fick en liten stund för att äta i lugn och ro.

Ben var på bra humör nästan hela tiden. Klart det tar på krafterna att underhålla en snart fem månaders bebis som konstant vill ha uppmärksamhet, men han sov rätt mycket och var glad. Den sista delen av resan, från Sydkorea till Tokyo, däckade han totalt och sov från start till landning.

Efter en sista resa med taxi kom vi äntligen fram till hotellet. Vi bor på Conrad Hotel som min vän Erica tipsade oss om, och det är otroligt fint. Det ligger i området Shiodome i ett höghus mellan våningarna 28-37. Vi bor på våning 34 med utsikt över Tokyo bay. Har nog aldrig sovit såhär högt upp någon gång!

När vi kom fram hade de ställt in en liten spjälsäng åt Ben, perfekt att ha även som en liten lekhage.

Finns det något bättre än hotellbadrum? Tror knappast det! Toaletten är såklart japansk, med uppvärmd sittring och en massa olika funktioner att välja på. Som tur är står det översatt på engelska.

Man kan dra upp persiennerna i badrummet så att man kan blicka ut över rummet och utsikten. Imorgon ska jag ta ett bad precis här!

Att Tokyo är stort visste jag, men det var typ knappt greppbart när vi körde in mot stan igår kväll. Så många höga hus att man blir snurrig! Och jag har ända bott i New York.

Efter den långa resan (+ en bebis som var övertrött och skrek i typ två timmar) somnade vi äntligen och sov till tidig morgon. Just nu känns det som att vi har koll på jetlagen och kanske kommer att lägga oss i rätt lokal tid ikväll, men vi får se hur kroppen känns. Vad vi gjorde idag kommer i ett separat inlägg!

3 Kommentarer
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
Sofie

Tidigare inlägg
En vecka, ett event, två restauranger.
Nästa inlägg
Naka-Meguro: den sista blomningen och mitt livs dyraste macka

3 Kommentarer

Hannes april 3, 2018 - 1:48 e m

Åkte ni första klass, inte business?

Reply
Sofie april 3, 2018 - 10:17 e m

Första klass mellan Frankfurt och Seoul, business från Seoul till Tokyo 🙂

Reply
Sara april 4, 2018 - 6:26 f m

Så kul att läsa om er resa, har en 3 mån bebis och jag blir väldigt inspirera av att själv resa till Tokyo. Som nybliven mamma måste man ju träna på och utsätta sig för nya situation med bebis , inte alltid lätt men de mesta funkar 🙂

Reply

Skicka kommentar Cancel Reply

Hej och välkomna! Sofie heter jag, är 28 år och bor i centrala Stockholm tillsammans med min kille och vår lilla son född november 2017. Sedan ett år tillbaka driver jag mitt eget företag inom food content - drömmen! - och skapar recept, fotograferar, skriver, skapar filmer och annat kul. Alla mina recept hittar ni i kategorierna högst upp, och lämna gärna en kommentar om ni lagar något ni tycker om! PUSS!

INSTA @sofiesfoodstories

No images found!
Try some other hashtag or username

INSTA @burgerland

No images found!
Try some other hashtag or username

Populära recept

  • Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New York

  • Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

  • Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

  • COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på Subway

  • Salsiccia penne med mozzarella

Arkiv

  • juli 2018
  • maj 2018
  • april 2018
  • mars 2018
  • februari 2018
  • januari 2018

Kategorier

  • Blogg
  • Mammaliv
  • Recept
    • Copycat-recept
    • Fisk
    • Grilled cheese
    • Hamburgare
    • Husmanskost
    • Kyckling
    • LCHF
    • Pasta
    • Sötsaker
    • Tema: Kokboksinspiration
    • Vegetariskt
  • Resa
    • Tokyo
  • Restaurang
  • Vardag

Tillbaka upp