foodstories.se
  • Hem
  • Kontakt
  • Recept
    • Allt Copycat-recept Fisk Grilled cheese Hamburgare Husmanskost Kyckling LCHF Pasta Sötsaker Tema: Kokboksinspiration Vegetariskt
      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Blogg

      Katsu sando – krispig, japansk macka

      maj 1, 2018

      Recept

      Tonkatsu – japansk schnitzel

      maj 1, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Fisk

      Febrig bebis och snabb tonfiskröra

      februari 15, 2018

      Grilled cheese

      Grilled cheese med avokado och jalapeño

      februari 27, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Husmanskost

      Laxpaj med potatistäcke

      januari 31, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      LCHF

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Pasta

      Salsiccia penne med mozzarella

      februari 17, 2018

      Sötsaker

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Sötsaker

      Frozen cashew cake

      februari 21, 2018

      Sötsaker

      Brownie på sötpotatis

      januari 1, 2018

      Tema: Kokboksinspiration

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Vegetariskt

      Chili cheese-blomkålsfritters

      februari 18, 2018

      Vegetariskt

      Kål- och fetaostbiffar med örtsås

      februari 8, 2018

  • Hem
  • Kontakt
  • Recept
    • Allt Copycat-recept Fisk Grilled cheese Hamburgare Husmanskost Kyckling LCHF Pasta Sötsaker Tema: Kokboksinspiration Vegetariskt
      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Blogg

      Katsu sando – krispig, japansk macka

      maj 1, 2018

      Recept

      Tonkatsu – japansk schnitzel

      maj 1, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Fisk

      Febrig bebis och snabb tonfiskröra

      februari 15, 2018

      Grilled cheese

      Grilled cheese med avokado och jalapeño

      februari 27, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Husmanskost

      Laxpaj med potatistäcke

      januari 31, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      LCHF

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Pasta

      Salsiccia penne med mozzarella

      februari 17, 2018

      Sötsaker

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Sötsaker

      Frozen cashew cake

      februari 21, 2018

      Sötsaker

      Brownie på sötpotatis

      januari 1, 2018

      Tema: Kokboksinspiration

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Vegetariskt

      Chili cheese-blomkålsfritters

      februari 18, 2018

      Vegetariskt

      Kål- och fetaostbiffar med örtsås

      februari 8, 2018

foodstories.se

Recept

Tonkatsu – japansk schnitzel

maj 1, 2018

Något jag blev mer eller mindre besatt av i Tokyo är tonkatsu, en japansk variant av en wienerschnitzel som äts antingen med ris, eller som en macka (då kallad katsu sando) mellan två skivor formbröd. Löjligt gott – och, upptäckte jag, väldigt enkelt att laga. Min variant blir faktiskt precis lika god som den var i Japan och tonkatsu-abstinensen är därmed borta för alltid.

Några viktiga saker:

  • Köp fläsk av hög kvalitet. Alla ingredienser, förresten, ska vara av bra kvalitet men köttet är nog allra viktigast. Gå till din kötthandlare och be om benfria fläskkotletter, gärna av ibericogris eller ekologisk utegris. Ju mörare desto bättre!
  • Den söta tonkatsu-såsen jag använder kommer från märket ”Bull Dog” och finns att köpa i asiatiska livsmedelsbutiker eller online. Vill man kan även göra en egen variant, finns massor av recept om man googlar.
  • Friter gärna i kokosolja (doftfri) eller ghee, så slipper du härdade vegetabiliska oljor som inte tål upphettning så bra.

Tonkatsu (2 personer) 

350 g benfri fläskkotlett av hög kvalitet
1 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl pankoströbröd
Salt & peppar
Fett att fritera i t ex kokosolja eller ghee

1. Putsa och banka ut fläskkotletterna så att de blir tunna, som en schnitzel. Pricka kotletterna med en gaffel runtom och på båda sidor, detta gör att köttet inte drar ihop sig vid fritering och bidrar ytterligare till mörheten.

2. Salta och peppra köttet på båda sidor.

3. Doppa fläskbitarna först i mjöl, sen i uppvispat ägg och till sist i pankoströbrödet.

4. Värm upp frityroljan till ca 180 grader och fritera det panerade fläsket tills paneringen blivit gyllenbrun på båda sidor.

5. Servera med tonkatsusås, nykokt japanskt ris, en klick senap (gärna japansk men Dijon går också bra), riven vitkål och en skiva citron.

tokyotonkatsu
1 Kommentar
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
Sofie

Tidigare inlägg
Att resa till Tokyo med bebis – en liten guide
Nästa inlägg
Katsu sando – krispig, japansk macka

1 Kommentar

svart köksblandare september 29, 2020 - 10:47 e m

Du gjorde det väldigt bra. Jag uppskattar det verkligen. Snälla, sluta inte

Reply

Skicka kommentar Cancel Reply

Hej och välkomna! Sofie heter jag, är 28 år och bor i centrala Stockholm tillsammans med min kille och vår lilla son född november 2017. Sedan ett år tillbaka driver jag mitt eget företag inom food content - drömmen! - och skapar recept, fotograferar, skriver, skapar filmer och annat kul. Alla mina recept hittar ni i kategorierna högst upp, och lämna gärna en kommentar om ni lagar något ni tycker om! PUSS!

INSTA @sofiesfoodstories

No images found!
Try some other hashtag or username

INSTA @burgerland

No images found!
Try some other hashtag or username

Populära recept

  • Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New York

  • Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

  • Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

  • COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på Subway

  • Salsiccia penne med mozzarella

Arkiv

  • juli 2018
  • maj 2018
  • april 2018
  • mars 2018
  • februari 2018
  • januari 2018

Kategorier

  • Blogg
  • Mammaliv
  • Recept
    • Copycat-recept
    • Fisk
    • Grilled cheese
    • Hamburgare
    • Husmanskost
    • Kyckling
    • LCHF
    • Pasta
    • Sötsaker
    • Tema: Kokboksinspiration
    • Vegetariskt
  • Resa
    • Tokyo
  • Restaurang
  • Vardag

Tillbaka upp