Om det är något som jag känner är lite av min spirit animal när det kommer till mat så är det Chrissy Teigan. Jag vet egentligen väldigt lite om henne, men i alla sammanhang där hon har figurerat tillsammans med mat så har jag känt att vi tycker om precis samma saker. När jag fick hennes kokbok Cravings av Sanaz i födelsedagspresent fick jag det bekräftat, för jag vill äta ungefär vartenda ett av recepten i boken. Den kunde varit skriven av mig! Jag kommer att laga många av rätterna, men började med en som lät supergod och perfekt att göra till vardags.
Kokbok: Cravings
Författare: Chrissy Teigan
Recept: Cauliflower mash with roasted garlic
Jag har gjort blomkålsmos flera gånger tidigare, gärna med grädde, men kan ofta tycka att moset blir lite vattnigt. Att därför använda ricotta som Chrissy gör är lite av ett genidrag, det blir fluffigare och tjockare och får dessutom en mild, ostig smak.
Jag förenklade hennes recept litegrann för att spara tid, och så lade jag till timjan eftersom jag tycker att det är gott, men i övrigt så är det ungefär som i boken. Vi åt moset tillsammans med stekta ekologiska wienerkorvar, som en fancy korvtallrik typ!
Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök
1 stort blomkålshuvud
250 g ricotta
50 g smör
2 små vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Lite timjan
Salt & peppar
- Hetta upp olivoljan på svag värme i en platta. Lägg ner vitlöksklyftorna och låt dem rostas långsamt, gärna i upp emot en halvtimme. De ska bli mjuka, sega och bruna. Släng inte den vitlöksdoftande oljan som blir kvar i pannan, den ska användas i moset!
- Skär blomkålen i buketter och koka i saltat vatten tills mjuk, det ska enkelt gå att trycka igenom en gaffel. Sila av blomkålen och lägg på en bit hushållspapper så att allt vatten rinner av.
- Ta fram en matberedare och kör blomkålen i omgångar tillsammans med ricottan, smöret, vitlöken och olivoljan. Smaka av med salt, peppar och timjan.
- Servera direkt!
3 Kommentarer
Wow, vad gott det låter! Måste testa!
Det såg amazing ut!!!
Åh vad gott!!