Hej från mammalivet! Det är fredag, Ben sover i babysittern (enda stället han somnar i utan att ligga och snutta på mig just nu) och jag passar på att dela med mig av receptet på kycklingvingar jag lagade häromdagen. Jag har skrivit om det tidigare men tåls att berätta om igen för det är så otroligt gott och enkelt! Vad tycker ni förresten om kycklingdelar med ben i? Jag tycker att vingar är något av det godaste, så krispigt, saftigt och gott, men har ändå förståelse för folk samt tycker att det känns lite läskigt att äta saker med ben i – det är inte världens roligaste att råka tugga i sig en bit brosk eller sena. Tycker ni inte om ben går det bra att göra receptet med kycklinglårfilé, men bröstfilé skulle jag skippa med risk att det blir lite för torrt i ugnen.
Och som vanligt: se till att köpa bra, ekologisk kyckling så att du säkerställer kvalitet på djuruppfödning och kött!
Sriracha- och honungsvingar
(2-3 personer)
800 g kycklingvingar/kycklingben
1 dl soja
3 msk sriracha
4 msk honung
1 msk aprikosmarmelad
Juice från en liten citron
Sätt ugnen på 200 grader.
Separera kycklingvingarna i armvecket med hjälp av en kniv.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål: soja, sriracha, honung, aprikosmarmelad och citronjuice.
Lägg ner kycklingvingarna i marinaden och blanda runt. Låt stå i minst 10 minuter så att marinaden får ge smak till kycklingen.
Lägg kycklingvingarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla lite extra marinad på och tillaga i ugnen i ca 15 minuter.
Medan kycklingvingarna är i ugnen, häll resterande marinad i en kastrull och koka upp så att den reducerar och blir tjockare.
Ta ut kycklingvingarna efter 15 minuter. Vänd och pensla dem på nytt, sätt därefter in i ugnen igen i ca 10 minuter så att de får gå klart.
Servera kycklingvingarna direkt med valfritt tillbehör.
2 Kommentarer
Mums!
hej
Det låter gott men jag undrar: ”1 dl soja”. Är det japansk eller kinesisk soja?
mvh