Sugna på att äta något riktigt gott? Här har ni en riktig fullpottsmiddag, om jag får säga det själv: Salsiccia penne med mozzarella. Jag var sugen på pasta ikväll så jag satte mig och bläddrade i lite kokböcker för inspiration. Två recept i två olika kokböcker gav mig iden till denna maträtt som blev så grymt himla god, och både snabb och enkel att slänga ihop på runt 30 minuter.
Det är viktigt att ni väljer färsk salsiccia, så att det går att ta ut innanmätet enkelt. Den jag köpte var smaksatt med vitlök och chili, men det går såklart bra med en klassisk också. Se också till att köpa krossade tomater av bra kvalitet (gärna italienska) så att såsen får en så god och rik smak som möjligt. Servera med en god liten sallad och kanske en bit bröd.
Salsiccia penne med mozzarella
(4 personer)
1 pkt färsk salsiccia (ca 500 g)
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1-2 dl kycklingbuljong
400 g krossade tomater av bra kvalitet
1 krm chiliflakes
Färsk basilika och timjan, hackad + några blad till garnering
Salt & peppar
300 g pasta penne
1 mozzarella, skivad
Olivolja att steka i
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Salta och sätt på vatten till pastan. Tillaga pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Hacka gul lök och vitlök fint. Stek i en ugnssäker panna (t ex gjutjärn) med olivolja tills mjuk.
- Skär upp skinnet på korvarna och ta ut innanmätet. Dela upp i mindre bitar med fingrarna eller en gaffel, lägg sedan i pannan med löken och bryn tills köttet fått fin färg.
- Tillsätt kycklingbuljong, krossade tomater, chili flaket, salt och peppar. Låt koka en stund och smaka av lite då och då. Lägg i de hackade färska örterna i slutet.
- Tillsätt den kokta pastan och blanda runt med salsicciasåsen. Lägg den skivade mozzarellan ovanpå pastan i pannan. Sätt in i ugnen tills osten har smält, ca 5-10 minuter.
- Toppa med lite nymalen svartpeppar och chiliflakes. Servera direkt!
4 Kommentarer
Ser fantastisk gott ut måste prövas 🙂
Hur gör man denna vegetarisk?
Hej! Hmmm, salsiccian ger ju väldigt mycket av smaken så det blir inte riktigt samma sak utan. Men jag skulle göra en riktigt god tomatsås med mycket vitlök och chili, kanske lite paprikapulver, och låta den puttra länge på spisen innan jag lägger i pastan så att den får en djup, god smak!
Superbra vardagsmat!