I samarbete med Kavli Mjukost.
Äntligen, äntligen, äntligen lite sommarväder. Som jag har längtat efter att kunna spendera dagen utomhus, promenera omkring med lillen i vagnen, och grilla på kvällen. Och vad passar då inte bättre än en grymt god burgare att lägga på grillen? I samarbete med Kavli har jag tagit fram ett recept som jag tror att ni kommer att gilla!
Kavli har alldeles precis lanserat en ny serie mjukostar som är perfekta att ha på hamburgare, men egentligen till allt där man vanligtvis använder ost: i grilled cheese, till quesadillas, på pizzan osv. Alla ostar är rejält heta och kommer i smakerna Hot Jalapeño, Smokey Chipotle och Spicy Guajillo. Jag har provar dem allihop och kan ärligt säga att jag tycker de är grymma! Inte sådär mesiga som många produkter som har chili som smaksättning är, utan de har ett ordentligt sting och lyfter verkligen burgaren. Ni vet ju att jag älskar allt som är lite hett i mat! Ostarna är laktosfria eftersom de görs på hårdost, vilket innebär att den är naturligt laktosfri. Den är såklart även pastöriserad så det är fritt fran för dig som är gravid!
För er som hellre äter vegetariskt har jag gjort en vego-variant, då utan bacon och med pankopanerad halloumi istället. Ost på ost, vad kan vara bättre än det?
Kika på videon här nedan och recepten för båda (kött + vego) undertill!
Hot N’ Cheesy (2 personer)
300 g grovmalen högrev
2 st hamburgerbröd
1 tub Kavli Hot Jalapeño
2 msk relish (se recept nedan)
1 pkt bacon
2 tsk majonnäs
Salt & peppar
Relish
1 gul lök
1 saltgurka
1/2 grön paprika
1 tsk honung
1 tsk vinäger
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Stek och hacka bacon i bitar. Blanda alla ingredienser till relishen.
- Forma färsen till två bollar. Smasha bollarna i en het panna, till platta burgare. Steg på båda sidor, salta och peppra.
- Sätt ihop burgare enligt följande: bottenbröd med majonnäs, kött, Kavli Hot Jalapeño, relish, bacon.
Hot N’ Cheesy vego (2 personer)
2 skivor halloumi
2 st hamburgerbröd
1 tub Kavli Hot Jalapeño
2 msk relish (se recept nedan)
1 dl vetemjöl
2 dl pankoströbröd
2 krm rökt paprikapulver
2 tsk majonnäs
Salt & peppar
Relish
1 gul lök
1 saltgurka
1/2 grön paprika
1 tsk honung
1 tsk vinäger
Salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Blanda alla ingredienser till relishen.
- Torka av och panera halloumi i mjöl, ägg och pankoströbröd. Krydda med rökt paprikapulver.
- Sätt ihop burgare enligt följande: bottenbröd med majonnäs, halloumi, Kavli Hot Jalapeño, relish.
1 Kommentar
Mums vad gott det ser ut!