Jag har en liten sorg när det kommer till matlagning och det är att jag är dålig på att laga pasta. Eller alltså, jag har några grejer jag är bra på (typ köttfärssås) men att bara slänga ihop en pastasås sådär enkelt av saker som finns i skafferiet, jag vet inte.. det blir liksom aldrig så bra som jag föreställer mig att det ska bli. Jag behöver öva tror jag!
Häromdagen fick jag dock till en riktig superpasta – hurra! Jag gjorde en pesto med pistagenötter och salvia, så lite annorlunda än den klassiska och så god! Salvia använder jag väldigt sällan men det är en himla smakrik krydda som passar perfekt till pasta. Precis innan servering blandade jag peston med lite ricotta och så snurrade jag in den i al dente-spaghetti med tomater, lite riven ost och svartpeppar. Gud så gott!!! Här är receptet till peston:
Pistage- och salviapesto
1 kruka basilika
1/2 kruka salvia
50 g pistagenöttter, rostade
100 g pecorinoost
2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
En skvätt citron
Peppar och salt
Mixa alla ingredienser utom olivoljan i en matberedare. Tillsätt olivoljan lite i taget under tiden mixern går så att du får en krämig, fin pesto.
4 Kommentarer
Ååh, låter så gott! Måste tipsa om min absoluta favorit pastarätt. Bara att steka tomater med vitlök, olivolja och salt i en stekpanna i typ 30 minuter innan man häller i pasta och buffalomozzarella. Och när det myst ihop sig lite tar man i ett ägg eller två <3 det är verkligen SÅ gott!
Åh det lät ju gott och väldigt enkelt. Tack för tipset!
Wow vilken läcker rätt! Ser ju supergod ut 😀
Ser riktigt gott ut!! Åt något liknande igår som frun slängde ihop från ingenting i kylskåpet… förstår verkligen inte hur hon gör :S Men kul att se något liknande som också det ser gott ut!!