Het? Check! Ostig? Check! Krämig? Smörig? Väldoftande? Check!, check, check!
Den här smörgåsen behöver inte så mycket presentation, jag låter bilderna tala för sig själv. Men lova att säga till när ni har provat att göra den hemma och berätta för mig om ni tyckte att den var lika magiskt god som jag så kan vi bilda ”JAG ÄLSKAR GRILLED CHEESE”-klubb.
Grilled cheese med avokado och jalapeños
(1 styck)
1 brödskivor, gärna surdeg
2 skivor cheddaraost
1 jalapeño
1/2 avokado
1 msk majonnäs
Smör och olja att steka i
Salt & peppar
1. Skär avoado i skivor.
2. Skär jalapeño i långa skivor, ta ut kärnhuset och alla kärnor så att det inte blir så starkt. Stek jalapeñoskivorna i olivolja tills de blir mjuka och lite sotade. Ställ åt sidan och torka ur stekpannan.
2. Hetta upp stekpannan igen med en klick smör. Stek brödskivorna på båda sidorna. Lägg osten på den enda brödskivan och majonnäs på den andra. Lägg avokadoskivor och jalapeño ovanpå osten, lägg sedan på den andra brödskivan med majonnäs på. Tryck ihop lite lätt med en stekspade. Sätt ett lock på stekpannan och låt det ligga på i ca 30 sekunder så att osten smälter ordentligt.
3. Dela den grillade mackan på två och servera direkt.
2 Kommentarer
Har du fortfarande inte fått din exportfil från Devote? Jag är igång med en bloggflytt och undrar hur lång tid det ska ta?
Hej ska till New York snart och tänkte höra om du har några tips på restauranger ? Bästa hamburgaren ? 🙂