Jag var så otroligt sugen på frozen cheesecake häromdagen. Min svärmor brukar göra som är helt vansinnigt god i all sin enkelhet, Martin önskar alltid sig den när han fyller år. Jag försöker dock hålla nere sockret litegrann så jag började fundera på att göra något annat liknande, och det resulterade i den här kakan som jag kallar frozen cashew cake.
Den är sötad med lite honung och björksocker, och istället för digestivekex är botten gjord på cashewnötter. Så gott!! Både Martin och hans syster år flers bitar var, bra betyg. Mycket bra att kunna ha i frysen så att den håller länge – om det mot förmodan finns något svar att spara!
Frozen cashew cake
Botten
3 dl cashewnötter, osaltade
1 dl mandelmjöl
1 man björksocker
50 g smör
Salt
Färskostsmet
250 g Philadelphia-ost
1 dl grädde
3 äggulor
2 msk honung
1 msk björksocker
1/2 tsk vaniljpulver
Frysta bär
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Mixa cashewnötter grovt i en mixer. Tillsätt mandelmjöl, björksocker, smält smör och lite salt. Mixa till en massa.
3. Vispa ihop alla ingredienser till färskostsmeten.
4. Klä botten av en springform med bakplåtspapper. Bred ut cashewmassan jämnt över botten, häll sedan över färskostsmeten. Toppa med frysta bär och ställ sedan in i frysen i några timmar. Ta fram en stund innan servering!
2 Kommentarer
Mums, ser gott ut!
Efter 4 år som vegan har jag nu startat upp en blogg där jag delar med mig av enbart veganska recept. Jag bakar utan vitt socker och oftast glutenfritt. Hoppas att du blir inspirerad till att laga något av recepten, enkla hälsosamma och snällt för plånboken.
Kram
Låter supergott och ska testas till helgen:)
En fråga, vilken sorts cashew använde du? Rostade, torrostade eller naturella? Hehe vill bara att det ska bli rätt:)
Tycker verkligen att dina recept är grymma!