foodstories.se
  • Hem
  • Kontakt
  • Recept
    • Allt Copycat-recept Fisk Grilled cheese Hamburgare Husmanskost Kyckling LCHF Pasta Sötsaker Tema: Kokboksinspiration Vegetariskt
      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Blogg

      Katsu sando – krispig, japansk macka

      maj 1, 2018

      Recept

      Tonkatsu – japansk schnitzel

      maj 1, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Fisk

      Febrig bebis och snabb tonfiskröra

      februari 15, 2018

      Grilled cheese

      Grilled cheese med avokado och jalapeño

      februari 27, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Husmanskost

      Laxpaj med potatistäcke

      januari 31, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      LCHF

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Pasta

      Salsiccia penne med mozzarella

      februari 17, 2018

      Sötsaker

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Sötsaker

      Frozen cashew cake

      februari 21, 2018

      Sötsaker

      Brownie på sötpotatis

      januari 1, 2018

      Tema: Kokboksinspiration

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Vegetariskt

      Chili cheese-blomkålsfritters

      februari 18, 2018

      Vegetariskt

      Kål- och fetaostbiffar med örtsås

      februari 8, 2018

  • Hem
  • Kontakt
  • Recept
    • Allt Copycat-recept Fisk Grilled cheese Hamburgare Husmanskost Kyckling LCHF Pasta Sötsaker Tema: Kokboksinspiration Vegetariskt
      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Blogg

      Katsu sando – krispig, japansk macka

      maj 1, 2018

      Recept

      Tonkatsu – japansk schnitzel

      maj 1, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Fisk

      Febrig bebis och snabb tonfiskröra

      februari 15, 2018

      Grilled cheese

      Grilled cheese med avokado och jalapeño

      februari 27, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Husmanskost

      Laxpaj med potatistäcke

      januari 31, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      LCHF

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Pasta

      Salsiccia penne med mozzarella

      februari 17, 2018

      Sötsaker

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Sötsaker

      Frozen cashew cake

      februari 21, 2018

      Sötsaker

      Brownie på sötpotatis

      januari 1, 2018

      Tema: Kokboksinspiration

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Vegetariskt

      Chili cheese-blomkålsfritters

      februari 18, 2018

      Vegetariskt

      Kål- och fetaostbiffar med örtsås

      februari 8, 2018

foodstories.se

Copycat-receptReceptSötsaker

Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New York

april 25, 2018

Och så var det äntligen dags för ett nytt copycat-recept, det första på den här bloggplattformen (vilket påminner mig om att jag MÅSTE börja föra över mina gamla recept hit… det kommer så fort jag orkar, lovar!). För er som inte har hängt med sedan tidigare så är copycat-recept en kategori där jag gör hemgjorda varianter av sådant jag äter ute på restauranger, läser om, ser i någon film eller på Instagram eller på något sätt inspireras av. Antingen kör jag helt freestyle om jag tycker mig veta ungefär hur jag ska göra för att det ska bli  bra, eller så googlar jag på olika recept och sätter ihop en version som passar mig/svenska ingredienser och mått.

Den här gången har jag gett mig på ett bakverk som jag blev totalt besatt av efter att ha sett det första avsnittet av den senaste säsongen av Chef’s Table: CRACK PIE! Den är skapad av Christina Tosi, grundaren av Milk Bar av Momofuku i New York, och som ni hör på namnet så är den smått beroendeframkallande; ”This pie is like crack” var kommentaren som gav upphov till namnet. Botten är en smulad havrekaka, och innanmätet är en söt, kolaliknande massa som påminner om en perfekt kladdig kladdkaka i konsistensen. Helt underbart god! Jag förstår verkligen varför den är så populär.

Originalreceptet finns att hitta online men jag gjorde om det lite, t ex tänker jag att mjölkpulver är något som de flesta inte har hemma, och så blir det ju alltid lite annorlunda när man omvandlar amerikanska mått till svenska. God blev den i alla fall! Gör den här i helgen och bjud familjen, vännerna eller den nya daten för garanterade pluspoäng!

CRACK PIE från Milk Bar, New York
Havrebotten 
125 g smör (uppdelad i 100 g + 25 g)
5 1/2 msk farinsocker (uppdelad i 4 + 1 1/2 msk)
2 msk strösocker 
1 ägg 
2 dl havregryn 
1 dl mjöl 
1/8 tsk bakpulver 
1/8 tsk bikarbonat 
1/4 tsk salt
Fyllning 
1 3/4 dl socker 
1 dl farinsocker 
1/4 tesked salt 
125 g smör
6 1/2 msk vispgrädde 
4 äggulor 
1 tsk vaniljpulver 
Florsocker att toppa med 
Ugn: 175 grader 
Botten: Blanda 100 g smör, 4 msk farinsocker och 2 msk strösocker med en mixer eller i en bakmaskin tills det blir fluffigt. Lägg i ett ägg och fortsätt att mixa till en slät smet.
Tillsätt havregryn, mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda runt.
Bred ut smeten i ett jämnt lager på ett bakplåtspapper, som en stor kaka. Baka i ugnen i ca 17-18 minuter tills gyllenbruna. Låt svalna helt så att kakan får stelna till.
Använd händerna för att smula kakan i en skål. Tillsätt 25 g smör och 1 1/2 msk farinsocker, blanda med fingertopparna till en smuldeg som precis håller ihop när du trycker ihop den.
Klä en pajform med smuldegen, i botten och upp på kanterna. Ställ åt sidan.
Fyllning: Blanda socker, farinsocker och salt i en skål. Smält smöret och blanda ner tillsammans med sockret.
Tillsätt vispgrädde, äggulor och vaniljpulver och blanda runt till en jämn smet.
Häll fyllningen i pajformen. Baka i ugnen (fortfarande 175 grader) i ca 30 minuter, fyllningen har nog då börjat bubbla. Sänk temperaturen till 150 grader och fortsätt att grädda pajen i ca 20 minuter till, tills fyllningen har satt sig längs sidorna men fortfarande är lite rörlig i mitten när man skakar på pajformen.
Låt kylas ner i minst två timmar, sätt därefter pajen i kylskåpet över natten. Pudra över till florsocker innan servering. Går bra att baka två dagar innan servering, se bara till att hålla den kall.
4 Kommentarer
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
Sofie

Tidigare inlägg
Helgen i bilder: Bästisbesök från SF
Nästa inlägg
Att resa till Tokyo med bebis – en liten guide

4 Kommentarer

Amanda april 25, 2018 - 12:00 e m

Fint! 🙂

Reply
Lollo april 25, 2018 - 1:17 e m

Älskar copycat-recept!!

Reply
Sara maj 3, 2018 - 8:16 f m

Äter man den bara som den är eller kan du rekommendera något till? Vispad grädde? Bär?

Reply
Martin augusti 5, 2018 - 8:10 f m

God men med mycket sirapssmak. Tror det funkar bättre med ”golden brown sugar” = rörsocker, som står på dom amerikanska receptsajterna, än farinsocker

Reply

Lämna ett svar till Lollo Cancel Reply

Hej och välkomna! Sofie heter jag, är 28 år och bor i centrala Stockholm tillsammans med min kille och vår lilla son född november 2017. Sedan ett år tillbaka driver jag mitt eget företag inom food content - drömmen! - och skapar recept, fotograferar, skriver, skapar filmer och annat kul. Alla mina recept hittar ni i kategorierna högst upp, och lämna gärna en kommentar om ni lagar något ni tycker om! PUSS!

INSTA @sofiesfoodstories

No images found!
Try some other hashtag or username

INSTA @burgerland

No images found!
Try some other hashtag or username

Populära recept

  • Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New York

  • Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

  • Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

  • COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på Subway

  • Salsiccia penne med mozzarella

Arkiv

  • juli 2018
  • maj 2018
  • april 2018
  • mars 2018
  • februari 2018
  • januari 2018

Kategorier

  • Blogg
  • Mammaliv
  • Recept
    • Copycat-recept
    • Fisk
    • Grilled cheese
    • Hamburgare
    • Husmanskost
    • Kyckling
    • LCHF
    • Pasta
    • Sötsaker
    • Tema: Kokboksinspiration
    • Vegetariskt
  • Resa
    • Tokyo
  • Restaurang
  • Vardag

Tillbaka upp