Och så var det äntligen dags för ett nytt copycat-recept, det första på den här bloggplattformen (vilket påminner mig om att jag MÅSTE börja föra över mina gamla recept hit… det kommer så fort jag orkar, lovar!). För er som inte har hängt med sedan tidigare så är copycat-recept en kategori där jag gör hemgjorda varianter av sådant jag äter ute på restauranger, läser om, ser i någon film eller på Instagram eller på något sätt inspireras av. Antingen kör jag helt freestyle om jag tycker mig veta ungefär hur jag ska göra för att det ska bli bra, eller så googlar jag på olika recept och sätter ihop en version som passar mig/svenska ingredienser och mått.
Den här gången har jag gett mig på ett bakverk som jag blev totalt besatt av efter att ha sett det första avsnittet av den senaste säsongen av Chef’s Table: CRACK PIE! Den är skapad av Christina Tosi, grundaren av Milk Bar av Momofuku i New York, och som ni hör på namnet så är den smått beroendeframkallande; ”This pie is like crack” var kommentaren som gav upphov till namnet. Botten är en smulad havrekaka, och innanmätet är en söt, kolaliknande massa som påminner om en perfekt kladdig kladdkaka i konsistensen. Helt underbart god! Jag förstår verkligen varför den är så populär.
Originalreceptet finns att hitta online men jag gjorde om det lite, t ex tänker jag att mjölkpulver är något som de flesta inte har hemma, och så blir det ju alltid lite annorlunda när man omvandlar amerikanska mått till svenska. God blev den i alla fall! Gör den här i helgen och bjud familjen, vännerna eller den nya daten för garanterade pluspoäng!
4 Kommentarer
Fint! 🙂
Älskar copycat-recept!!
Äter man den bara som den är eller kan du rekommendera något till? Vispad grädde? Bär?
God men med mycket sirapssmak. Tror det funkar bättre med ”golden brown sugar” = rörsocker, som står på dom amerikanska receptsajterna, än farinsocker