I’m on a roll! I alla fall när det kommer till matlagning. Jag och Martin delade upp helgen lite så att vi båda skulle få lite ensamtid, så jag hade hela lördagkvällen och förmiddagen idag (förutom vid amning) att spendera i köket. Det blev salsicciapastan till middag och dessa Chili cheese-blomkålsfritters till lunch. Mmmm, ost! Jalapeño och ost är ju alltid en vinnande kombination, så jag gissade att det skulle vara gott även tillsammans med blomkål. Det var det! Vi åt dem med knaperstekt bacon, men annars skulle jag nog testa att äta dem med ris och en god vitlökssås. Eller bara som de är, det funkar också!
Vill du går det bra att byta ut potatismjöl och pofiber mot vanligt vetemjöl. Använd då ca 1 dl.
Chili cheese-blomkålsfritters
(ca 10 st stora)
1 blomkålshuvud
2 ägg
3 msk potatismjöl
3 msk pofiber
75 g riven ost
4 skivor cheddarost, skurna i bitar
2 msk hackad inlagd jalapeño
Salt & peppar
Smör att steka i
- Skär blomkålen i bitar och buketter, mixa dem sedan i en matberedare till ett fint ”ris”. Lägg blomkålsriset på hushållspapper en stund för att suga upp så mycket vätska som möjligt.
- Blanda blomkålsriset med resten av ingredienserna i en bunke. Det gör du lättast med händerna! Smaka av med salt och peppar.
- Klicka ut smeten med en matsked i en het stekpanna med smör, varje fritter ska vara ca 10 cm i diameter och 0,5 cm tjock. Stek på båda sidor tills de får fin färg.
- Servera direkt med valfritt tillbehör!