Som en fortsättning på föregående blogginlägg så kommer här ytterligare ett tonkatsu-recept, den här gången som en katsu sando – en löjligt god liten macka som finns att köpa i såväl japanska närbutiker som på de mest exklusiva köttrestauranger. Vi åt ju en variant med kobebiff som kostade runt 1600 kr, men riktigt så överdriven behöver man inte vara.
Om du som jag har tonkatsu över från en tidigare middag, och den har fått stå i kylen över natten så att den inte är lika krispig, så kan du enkelt göra den som ny genom att snabbt fritera den igen. Några sekunder räcker!
Såhär gör du en katsu sando:
Tonkatsu (se recept)
Japansk senap eller Dijonsenap
Majonnäs
Tonkatsusås från Bull Dog (går att köpa i de flesta asiatiska butiker)
Vitt formbröd
- Rosta två formbröd.
- Bred en av brödskivorna med majonnäs, den andra med senap.
- Häll tonkatsu-sås på tonkatsun. Lägg den sedan mellan brödskivorna, skär bort kanterna och servera.