foodstories.se
  • Hem
  • Kontakt
  • Recept
    • Allt Copycat-recept Fisk Grilled cheese Hamburgare Husmanskost Kyckling LCHF Pasta Sötsaker Tema: Kokboksinspiration Vegetariskt
      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Blogg

      Katsu sando – krispig, japansk macka

      maj 1, 2018

      Recept

      Tonkatsu – japansk schnitzel

      maj 1, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Fisk

      Febrig bebis och snabb tonfiskröra

      februari 15, 2018

      Grilled cheese

      Grilled cheese med avokado och jalapeño

      februari 27, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Husmanskost

      Laxpaj med potatistäcke

      januari 31, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      LCHF

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Pasta

      Salsiccia penne med mozzarella

      februari 17, 2018

      Sötsaker

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Sötsaker

      Frozen cashew cake

      februari 21, 2018

      Sötsaker

      Brownie på sötpotatis

      januari 1, 2018

      Tema: Kokboksinspiration

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Vegetariskt

      Chili cheese-blomkålsfritters

      februari 18, 2018

      Vegetariskt

      Kål- och fetaostbiffar med örtsås

      februari 8, 2018

  • Hem
  • Kontakt
  • Recept
    • Allt Copycat-recept Fisk Grilled cheese Hamburgare Husmanskost Kyckling LCHF Pasta Sötsaker Tema: Kokboksinspiration Vegetariskt
      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Blogg

      Katsu sando – krispig, japansk macka

      maj 1, 2018

      Recept

      Tonkatsu – japansk schnitzel

      maj 1, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      Copycat-recept

      COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på…

      juli 19, 2018

      Copycat-recept

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Fisk

      Febrig bebis och snabb tonfiskröra

      februari 15, 2018

      Grilled cheese

      Grilled cheese med avokado och jalapeño

      februari 27, 2018

      Hamburgare

      Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

      maj 7, 2018

      Husmanskost

      Laxpaj med potatistäcke

      januari 31, 2018

      Kyckling

      Sriracha- och honungsvingar

      mars 9, 2018

      LCHF

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Pasta

      Pasta med pistage- och salviapesto

      mars 13, 2018

      Pasta

      Salsiccia penne med mozzarella

      februari 17, 2018

      Sötsaker

      Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New…

      april 25, 2018

      Sötsaker

      Frozen cashew cake

      februari 21, 2018

      Sötsaker

      Brownie på sötpotatis

      januari 1, 2018

      Tema: Kokboksinspiration

      Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

      februari 19, 2018

      Vegetariskt

      ÄGGRÖRA PÅ TOAST MED AVOKADOSALSA OCH MOZZARELLA

      mars 20, 2018

      Vegetariskt

      Chili cheese-blomkålsfritters

      februari 18, 2018

      Vegetariskt

      Kål- och fetaostbiffar med örtsås

      februari 8, 2018

foodstories.se

BloggResaTokyo

Tsukiji market och Tokyos bästa wagyu

april 4, 2018

God kväll! Hoppas att allt är fint där hemma i Sverige. Här är klockan snart midnatt och jag ska strax gå och lägga mig efter en lång och fin dag.

Vi vaknade tidigt och bestämde oss för att skippa frukosten, för att istället ta oss ner till Tsukiji Market, den stora fiskmarknaden här i Tokyo. Varje morgon öppnas portarna kl 06.00 för restauranger och butiker att ropa in den bästa tonfisken till lägst pris. I auktionshallen släpper man bara in 120 turister per dag och då måste man vara på plats från typ 05.00, så är man inte så morgonpigg kan man istället gå dit från 10.00 för att få komma in på wholesale-golvet  där all annan fisk och skaldjur säljs.

Vi hade dock läst att wholesale-hallen kan vara ganska hektisk och fullproppad med folk, inte världens bästa ställe för en bebis, så vi bestämde oss för att besöka ”the outer market” istället. Det är ett litet kvarter precis utanför fiskmarknaden där det finns en massa små restauranger och gatustånd som säljer alla typer av fiskrätter du kan tänka dig.

Även här var det riktigt packat med folk. Vi hade Ben i selen istället för att ta med vagnen, ett bra val såhär i efterhand. Vi såg några stackare som hade barnvagn med sig, de hade det inte lätt i de trånga gränderna.

När vi började bli ordentligt hungriga gick vi in i en liten sushirestaurang för att äta frukost/lunch. Jag tog en skål med fatty tuna som var så god och fräsch i sin enkelhet!

Efter marknaden tog vi en promenad tillbaka till hotellet. Vi tog en sväng in i Hamarikyu Gardens, parken som man ser utanför vårt hotellrumsfönster, och det var verkligen som att komma in i en liten oas i stan. Det är väldigt speciellt att befinna sig i ett lugnt och harmonisk grönområde mitt i en pulserande storstad.

Det är sjukt att tänka att Ben inte någon gång i sitt liv har upplevt värme. Eller grönska för den delen! Han verkar trivas bra i att inte behöva ha på sig flera lager med kläder, dock måste jag imorgon se till att köpa en solhatt till honom så att han inte bränner sig på hjässan.

När vi kom tillbaka till hotellet gick vi in i en närliggande ”conbini”, convience store. Det kommer ett lite mer utförligt inlägg om dessa magiska små butiker (alltså helt vanliga 7 Elevens typ, bara mycket bättre), men ovan ser ni i alla fall två grejer vi köpte: onigiri (smaksatta risbollar) och trekantsmackor som ser ut som skräp men smakar oväntat gott!

På eftermiddagen vilade vi och jag tog en 50 min massage på hotellet, oj vad det behövdes. Min rygg blir helt krokig av allt bebiskånkande och ammande, och flygresan gjorde inte det hela bättre. Det var så otroligt rofyllt och skönt att bara få ligga och bli omhändertagen i en knapp timme, det känns som att det var längesen.

Efter en snabb dusch och sminkning satte vi oss i en taxi för att göra något riktigt roligt och otippat. Jag har nämligen varit lite i kontakt med Hisato Hamada, grundare av den välkända restauranggruppen Wagyu Mafia som dels driver restaurangen där vi åt den dyra Kobe-mackan, men också har en members only-restaurang. Det är som det låter, en restaurang där det krävs medlemsskap för att få komma och äta. Ikväll firade de två år sedan start och eftersom de bland annat skulle laga sin Kobe-variant av en hamburgare (Big Wag) så blev jag inbjuden att komma dit och fira med dem! Så kul! Hisato hälsade oss välkomna och presenterade mig på japanska för alla i rummet, någonting om ”Stockholm” och ”hamburgare”, samt räckte ceremoniellt över den första hamburgaren för kvällen. Definitivt en upplevelse!

Inte helt svårt att gissa varifrån inspirationen till hamburgaren kommer. Hisato berättade att han älskar Big Mac och ville skapa en som smakar likadant, men med ekologiska råvaror och högkvalitativt kött.

Vi hann med att smaka några riktigt goda köttbitar till (bl a en 75 dagars lagrad Kobe som i princip smakade som ett magiskt umamismör) innan Ben fick nog och började gnälla i sin sele. Det funkar  bra att ha med sig bebis överallt, men man kan inte räkna med att stanna länge! Tråkigt, men Hisato berättade att han snart kommer till Stockholm för att göra en kul grej med Johan Jureskog och AG, så då hoppas jag att vi kan ses igen.

0 Kommentar
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
Sofie

Tidigare inlägg
Naka-Meguro: den sista blomningen och mitt livs dyraste macka
Nästa inlägg
Fredag i Tokyo: burgare, tempel och tonkatsu

Skicka kommentar Cancel Reply

Hej och välkomna! Sofie heter jag, är 28 år och bor i centrala Stockholm tillsammans med min kille och vår lilla son född november 2017. Sedan ett år tillbaka driver jag mitt eget företag inom food content - drömmen! - och skapar recept, fotograferar, skriver, skapar filmer och annat kul. Alla mina recept hittar ni i kategorierna högst upp, och lämna gärna en kommentar om ni lagar något ni tycker om! PUSS!

INSTA @sofiesfoodstories

No images found!
Try some other hashtag or username

INSTA @burgerland

No images found!
Try some other hashtag or username

Populära recept

  • Copycat-recept: Crack Pie från Milk Bar i New York

  • Recept: Burgare med Kavli Hot Jalapeño

  • Blomkålsmos med ricotta och rostad vitlök

  • COPYCAT RECIPE: White Chocolate Macadamia Cookie som på Subway

  • Salsiccia penne med mozzarella

Arkiv

  • juli 2018
  • maj 2018
  • april 2018
  • mars 2018
  • februari 2018
  • januari 2018

Kategorier

  • Blogg
  • Mammaliv
  • Recept
    • Copycat-recept
    • Fisk
    • Grilled cheese
    • Hamburgare
    • Husmanskost
    • Kyckling
    • LCHF
    • Pasta
    • Sötsaker
    • Tema: Kokboksinspiration
    • Vegetariskt
  • Resa
    • Tokyo
  • Restaurang
  • Vardag

Tillbaka upp